TukholmaNähtävyyksien Tukholma

Tukholma on ollut turistien suosiossa jo pitkään, eikä ihme. Ruotsin pääkaupunkiin on helppo matkustaa joko laivalla tai lentäen ja se tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista, mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja maittavaa ruokaa unohtamatta. Matkailuun tottumattomalle suomalaiselle Tukholma on matkakohteina yksi parhaista. Se muistuttaa yllättävän paljon Suomen kaupunkeja eikä kulttuurikaan ole turhan vierasta. Kuitenkin matkailija huomaa, ettei enää olla Suomen kamaralla.
Tukholmassa turismi on vilkkainta kesäisin, mutta kuitenkin se on myös ympärivuotinen matkakohde. Ilmasto on samantyylinen kuin Suomen rannikkokaupungeissa. Leudot talvet ja lämpimät kesät houkuttelevat omalta osaltaan turisteja.

Nähtävyyksiä moneen makuun
Tukholmasta löytyy nähtävyyksiä moneen makuun. Useita viehättää Gamla Stanin eli Vanhan kaupungin tunnelma. Siellä vieraileekin joka vuosi sadoittain turisteja eri maista. Myös sen lähellä oleva pieni saari nimeltään Riddarholmen kiehtoo kauneudellaan.

Vanhassa kaupungissa on liuta Tukholman kuuluisimpia nähtävyyksiä, kuten Nobelin museo, Kuninkaanlinna sekä Ritarihuone.
Vanhasta kaupungista on kävelymatkan päässä hieno näköalapaikka nimeltään Fjällgatan, jonne kävelee mielellään ihastelemaan Tukholman maisemia kauniina kesäpäivänä.

Ostoksia tekemässä
Shoppailukärpäsen puremat ihmiset tietävät Tukholman yhdeksi parhaista ostoskaupungeista mitä Euroopasta löytyy. Sen monet muodikkaat, kiinnostavat, boheemit ja värikkäät liikkeet kutsuvat ostamaan matkamuistoja. Tukholmasta löytyy myös monia liikkeitä, joita ei Suomessa nähdä. Tunnetuimmat kaupat ja kauppakeskukset löytyvät aivan Tukholman keskustasta, mutta myös Södermalmin, Östermalmin ja Vanhan kaupungin liikkeet kannattaa käydä läpi.

Yöelämä
Niille joiden menojalka vipattaa Tukholmalla on tarjota runsas ja kiinnostava yöelämä monine kahviloineen, baareineen, yökerhoineen, pubeineen ja ravintoloineen, joita löytyy jokaiseen makuun, aina etnisistä tuttuihin ja turvallisiin. Iso osa yökerhoista on auki aina aamuyön pikkutunteihin saakka. Södermalmilla on trendikkäimmät ja monipuolisimmat yökerhot, kun taas vakiintuneimmat yökerhot löytyvät aivan Tukholman keskustasta.  

Tekemistä lapsiperheille
Myös lasten kanssa matkaavat löytävät varmasti mukavaa tekemistä Tukholmasta. Käymisen arvoinen on varmasti Junibacken, jossa ihastuttavat Astrid Lindgrenin satumaailman hahmot saavat perheen aikuisetkin tuntemaan itsensä taas lapsiksi. Kesällä hauskuutuksesta ulkoilmassa pitää huolta Gröna Lundin huvipuisto. Kolmas ehdottomasti vierailun arvoinen on Tukholman versio Sealifelle, vesimuseo Aquaria,jonka värikkäässä merimaailmassa riittää katseltavaa koko perheelle. Muista kohteista voidaan mainita vielä Vasa-museo, ulkoilmamuseo Skansen sekä Globenin SkyView hissi, joka kohoaa huimaan 130 metrin korkeuteen urheilunäyttämön yläpuolelle.
Tukholma on kaupunkina muutenkin hyvin lapsiperheet huomioon ottava. Kiinnostavia kohteita löytyy ympäri vuoden.

Luonto ja puistot
Koska Tukholma muodostuu 14 saaresta, on siellä luonto aina lähellä. Vedet ovat puhtaita ja puistoja on monenlaisia, joista käymisen arvoisia ovat ainakin Humlegården joka oli ennen kuninkaallinen hedelmätarha, Djurgården jossa sijaitsee Kuninkaallinen kirjasto, Ladugårdsgärdet joka tunnetaan myös kaupunkipuistona ja Skeppsholmen jonka edustalla on myös hostellina toimiva vanha purjelaiva Af Chapman.

Matka Tukholmaan
Suurin osa ihmisistä tulee Tukholmaan laivalla. Viking Line ja Silja kulkevat Suomen ja Ruotsin välillä. Lipun hinta Tukholmaan maksaa noin 30-150e per henkilö, riippuen päivästä ja ajasta.
laivan sijaan Tukholmaan on myös mahdollista mennä lentäen, jolloin lentoyhtiöinä toimivat ainakin SAS, Norvegian ja Finnair. Lentolippu Tukholmaan maksaa noin 30-120 euroa.

Liikkuminen Tukholmassa
Liikkuminen Tukholmassa on turisteille vaivatonta, koska useisiin paikkoihin pääsee kävelemällä ja nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Myös pyörän vuokraaminen on helppoa. Julkisilla kulkuvälineillä, kuten metrolla, junalla tai bussilla kuljettaessa lippu maksaa noin pari euroa. Mikäli tietää liikkuvansa julkisella liikenteellä paljon, kannattaa matkailijan ostaa Tukholma-kortti. Kortti maksaa noin 40-50 euroa ja se oikeuttaa julkisella liikenteellä liikkumisen lisäksi pääsyn yli 80 nähtävyyteen ja museoon.

Yöpyminen
Yön yli Tukholmassa vierailevat turistit voivat yöpyä yhdessä monista Tukholman hotelleissa. Mikäli hotellit eivät innosta tai matkailija haluaa jotain huokeampaa, löytyy Tukholmasta myös erilaisia hostelleja, vuokrahuoneistoja, leirintäalueita ja retkeilymajoja. Yöpyminen on verrattain edullista ihan hotelleissakin, alkaen 50 euroa/yö.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti