Santorini

Santorini – kenelle tämä romanttinen saari sopii


Santorini maisemakuva
Santorini
Santorinia mainostetaan etenkin romanttisena paratiisina, jonne saavutaan eri puolilta maailmaa joko häitä tai häämatkaa varten. Saari siis on saanut ainakin rakastuneet takuuvarmaksi asiakasryhmäkseen, mutta sopii tuliperäinen saari toki muillekin. Toisaalta, ei kuitenkaan aivan kaikille. Jos kuulut mielestäsi johonkin alla olevista kuvauksista, niiden rakastuneiden lisäksi, on tämä pieni mutta sielukas saari sinulle omiaan.

Valokuvausta harrastavat: Santorini on kenties Kreikan saarista se kaikkein valokuvauksellisin ja upeita kuvauskohteita ja näkymiä löytyykin aivan kaikkialta. Voit seikkailla saaren valkoisilla, punaisilla ja mustilla rannoilla tai kävellä tulivuoren jälkeensä jättämän vuorenseinustan huipulla. Saaren vitivalkoiset talot koboltinsinisine ikkunaluukkuineen ja värikkäine kukkineen luovat niin ikään loistavan vastakohdan upean siniselle alla häämöttävälle merenaavalle. Samoin vuorenrinnettä kohoavat portaikot.
Hyvän uimataidon omaavat: suurin osa kauniin Santorinin rannoista on suhteellisen syviä, joten ne eivät ole niitä kaikkein turvallisimpia esimerkiksi lasten vesileikkeihin, tai heikon uimataidon omaaville, jotka mieluiten laskevat välillä jalkansa pohjaan tai kärsivät helposti krampeista uidessaan.

Lapsettomat: Santorini on suureksi osaksi eriasteisten ylä- ja alamäkien peittämää, joten pienten lasten kanssa elämä ei siellä välttämättä maistu lomalle. Lastenrattaita saattaa olla toisin paikoin mahdotonta työnnellä, ja pienen kullannupun ja kassien kanniskelu ei onnistu kaikilta. Ja kuten sanottu, myös rannat vaativat haukansilmäisiä ja huolellisia vanhempia, sillä musta/ punainen hiekka ja syvä rantaviiva aiheuttavat omat vaaratilanteensa.

”Tutkimusmatkailijat”: mikäli luonnon salaisuudet ja erilaiset ihmeet kiehtovat sinua, sopii salaperäinen Santorini sinulle kuin nappi silmään. Valittavanasi ovat niin muinaisen tulivuoren synnyttämät laavasaaret, Nea ja Palea Kameni, sukeltelu tulivuorenpurkauksen jälkeensä jättämän kalderan syvyyksissä tai vaeltelu samaisen purkauksen tuhkan alta kaivetun Akrotirin rauniokaupungin kaduilla. Voit kävellä kuumaisemaa muistuttavalla maaperällä, parannella vaivojasi rikkipitoisissa lähteissä ja paljon muutakin jännittävää puuhaa löytyy lomapäiviesi viihteeksi.

Viinin jumalan palvojat: Santorinin tuliperäinen maaperä on erinomainen kasvualusta viinirypäleille, ja se onkin Kreikan vanhimpia ja kuuluisimpia viinintuottaja-alueita. Paikalliset viinit ovat aromikkaita, voimakkaampia ja kansainvälisesti palkittuja. Lukuisat viinitilat ottavat sinut avoimin sylin huostaansa ja tutustuttavat viinipullossa piileviin saloihin, niihin joita et vielä tunne. Voit myös vierailla viinimuseossa, joka perehdyttää sinut alan historiaan. Santorinilla voit oppia viinin jumala Dionysoksen saloista muitakin, kuin vain sen humalluttavan nautinnon.

Santorini Linkit:

2 kommenttia:

  1. Hieno kuva. Kerrankin joku osaa laittaa blogiinsa laadukkaan matkakuvan! Hyvät värit ja sommittelu. Kuva on sopivan tarkka vaikka onkin pienennetty Internetiä varten. Olen hämmentynyt ja vilpittömästi iloinen. :)

    VastaaPoista
  2. Rappusia, rappusia!11. lokakuuta 2014 klo 16.32

    Santorini onkin kuvankaunis, ja romanttinen! Kuten yllä kerrottiinkin, lapsille se saattaa osoittautua hieman pitkästyttäväksi, kun saarella ei ole eläintarhaa, vesipuistoa tms. viihteeksi. Lasten vanhemmillakaan ei tule olemaan helppoa, koska rappusia ei pääse karkuun ja niitä on tavallisesti loputtomasti. Santorinille kannattaa siis suunnata vain jo teini-iässä olevan jälkikasvun kanssa, tai mieluummin ilman niitäkään.

    VastaaPoista