Kanaria

Kanariansaaret - Eurooppalainen talvikohde


Varmasti kaikkein suosituin talvikohde on Kanariansaaret. Siis lyhyesti vain Kanaria. Suosioon on monta syytä eikä vähäisin ole se, että Kanariansaaret on talvikohteista kaikkein lähimpänä Suomea. Kanaria lienee myös ainoa Euroopan Unionin talvilomakohde. Siis sellainen jossa on talvella niin lämmintä ja aurinkoista että ruskettuu. Tähän ei tietenkään lasketa siirtomaita, joita on kaikilla isoimmilla Euroopan valtioilla.

Vaikka Kanariansaaret on osa Espanjaa niin maantieteellisesti se lasketaan kuuluvan Afrikkaan samoin kuin Madeira, joka kuuluu Portugalille. Kummankaan kohdalla ei ole kyse siirtomaasta vaan vain etäämmällä olevista saarista.

Lue lisää Kanariansaarista:

Kanariansaaret.net - Netin laajin (?) Kanariaa käsittelevä sivusto

Kuvia:

Kanarian saarten lippu. Kolmevärinen: valkoinen, sininen ja keltainen. Keskellä Kanarian vaakuna.
Kanarian Lippu (keskellä vaakuna)
Kuvassa siis Kanariansaarten lippu. Keskellä on saarten vaakuna, joka näkyy aika huonosti.

Kanarian vaakuna: kilpi, kruuna ja kaksi koiraa. Teksti: Oceania.
Kanarian vaakuna
Tässä näkyy aiemmassa kuvassa ollut vaakunamerkki paremmin. Kuvassa on kaksi koiraa. Saari on saanut nimensä juuri koirien (Canis) mukaan. Kruunu on Espanjan kuningashuoneen symboli. Seitsemän kolmiota kuvaavat seitsemää (suurta) Kanarian saarta. Saaria on yhteensä kolmetoista, mutta vain seitsemän niistä on merkittäviä.

Kanarian saarten kartta.
Kanariansaarten kartta
Kartta menee näköjään reunasta ulos ainakin minun näytöllä. Keskellä pyörä saari on Gran Canaria. Sen vasemmalla puolella (lännessä) on Teneriffa, joka on saarista suurin. Gran Canariasta itään on Fuerteventura ja sen yläpuolella on Lanzarote. Nämä ovat neljä suosituinta lomakohdetta. Lännessä on vielä kolme pienempää saarta: El hiero, La Palma ja La Gomera. Minikokoisia saaria on Lanzaroten pohjoispuolella 5 kpl ja sen etäpuolella 1 kpl. Karttaa saa aavistuksen isommaksi klikkaamalla sitä.

Kuvien lähteet: Wikipedia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti