New Yorkin nähtävyydet

New York


New York lienee unelmakohde jokaiselle matkailijalle ja se tarjoaakin valtavan määrän nähtävyyksiä laidasta laitaan. Jos aikaa on rajoitetusti, on hyvä tehdä lista tärkeimmistä kohteista etukäteen omien mielenkiinnonkohteiden mukaan, mutta mikäli aikaa riittää, lista kohteista on loppumaton.
370 metriä korkea Empire State Building on yksi ehdoton suosikkinähtävyys. Se valmistui vuonna 1931 ja on Amerikan toiseksi korkein rakennus. Se on auki vuoden jokaisena päivänä, mutta koska se on niin suosittu kohde, on hyvä hankkia pääsyliput etukäteen jonottamista välttääkseen. Suotuisalla säällä yläilmoista voi nähdä jopa 125 kilometrin päähän ja suositeltava aika onkin mennä alkuillasta, jolloin matkailija saa ikuistettua huikeat maisemat muistoihin ja kameralle niin valoisaan kun pimeäänkin aikaan.
Liberty Islandin saarella seisova maailmankuulu Vapaudenpatsas kerää myöskin vuosittain hurjia määriä turisteja. Vapaudenpatsas on Ranskan vuonna 1886 lahjoittama näyttävä monumentti Yhdysvaltain vapaussodan satavuotisjuhlan kunniaksi. Tämä 93 metrinen patsas pitää käsissään kuuluisia itsenäisyysjulistusta ja vapauden soihtua. Patsaalle pääsee lautalla, jonka kyytiin voi hypätä pienestä satamasta Manhattanin puolelta.
Brooklyn Bridge, Brooklynin silta, on yksi Amerikan vanhimmista ja maailman suurimmista riippusilloista. Tämä silta yhdistää Manhattanin ja Brooklynin ja on pituudeltaan hurjat 1,8 kilometriä. Silta on tuttu monista elokuvista ja tv-sarjoista ja täältä saakin ikuistettua unohtumattomat näkymät.
New Yorkin metrosysteemin keskipiste on Grand Central terminaali keskellä Manhattania, 42:n kadun ja Park Avenuen kulmassa. Myöskin tämä upea paikka on tuttu monista elokuvista ja on hiukea kokemus päästä vierailemaan tämän upean terminaalin isossa hallissa, jonka keskipisteessä on tuttu infopiste ja kello.
Manhattanilla sijaitseva valtava Central Park, Keskuspuisto on oiva paikka viettää vapaapäivää, tavata kavereita tai vaikkapa urheilla, hyvällä tuurilla julkkisten kanssa! Pienten lampien, kävelyreittien ja leikkipuistojen lomasta voi löytää muun muassa mielenkiintoisen Strawberry Fields –puutarhan, joka on nimetty John Lennonin muistoksi ja pitää sisällään vähintään yhden kasvin jokaisesta maailman maasta. 
Times Square on New Yorkin yksi ehdoton vetonaula. Tämä hektisen pörssimaailman keskus on paljon muutakin kuin pelkkiä suuryritysten pääkonttoreita ja alueelta löytyy muun muassa maailman kuuluja teattereita ja maailman upeimmat musikaalit esitetään juuri täällä. Alueella on oivat mahdollisuudet päästä eroon rahoistaan; siitä pitävät huolen niin turistitavaraa myyvät pikkuputiikit, kuin vaate-, kenkä- ja musiikkiliikkeetkin.
New Yorkin museot ovat maailmankuuluja. Manhattanilla sijaitsevat Guggenheim museo, Metropolitan Museum of Art sekä Museum of Modern Art (MoMA) ovat ehdottomasti käymisen arvoisia, vaikka taiteet eivät olisikaan matkan pääprioriteetti.
Bronxin kaupunginosassa voi tutustua huikeaan Bronxin eläintarhaan, jota kotinaan pitävät noin 4000 eri eläinlajia ympäri maapallon. Mikäli eläintarhakierroksen jälkeen vielä riittää puhtia, voi suunnata jännäämään New York Yankeesien baseballpeliä stadionille, joka sekin sijaitsee Bronxissa.


2 kommenttia:

  1. Suosittelen erityisesti Grand Centralissa myytävää perinteistä juustokakkua :) ikinä elämässäni en ole syönyt yhtä hyvää juustokakkua!

    VastaaPoista
  2. New Yorkissa on lukemattomia ihania pikkuteattereita, joissa kannattaa käydä katsomassa jotain näytöstä. Niiden tunnelma on kotoisen leppeä, ja toisinaan katsojatkin vedetään itse näytelmään mukaan...itselleni kävi niin jo vuosia sitten, kun istuin Nunsence -nimisen musikaalin katsomossa. Nykin juustokakut on tosiaan aivan omaa luokkaansa, oletpa sitten perinteisen uunissa kypsytetyn tai modernimman version ystävä.

    VastaaPoista