Thaimaa

Thaimaa on yksi koko maailman suosituimpia rantalomakohdemaita. Vuosittain miljoonat turistit ympäri maailman tulevat kokemaan tämän upean maan monipuolisen tarjonnan. Thaimaan lomalla voi yhdistää niin aurinkoloman mielettömän upeissa maisemissa kuin kaupunkiloman shoppailuineen ja nähtävyyksineen.

Maan pääkaupungin Bangkokin jopa kaaoottisesta vilskeestä löytyvät niin moderni puoli pilvenpiirtäjineen ja hulppeine ostoskeskuksineen kuin myös laaja tarjonta erilaisia kulttuurinähtävyyksiä. Muutaman päivän tutustuminen kaupunkiin riittää monelle ja Bangkokin tutustuminen hoidetaankin usein joko matkan alkupäivinä tai vaihtoehtoisesti viimeisenä kohteena ennen kotiin paluuta.

 Bangkokin hälinästä onkin paras siirtyä yhteen Thaimaan monista rantalomakohteista. Kohteita on lukematon määrä, mutta suosituimmat lienevät Phuket, joka on myös Thaimaan suurin saari, valkoisten hiekkarantojen Hua Hin, sukeltajien suosima Koh Samui sekä upea Pattaya. Jokainen kohde on omalaatuinen, mutta yhdistävä tekijä kaikille näille ovat turkoosin sininen meri, samettisen pehmeä hiekkaranta sekä rento ja ystävällinen ilmapiiri, jota ei voi sanoin kuvailla.

Thaimaan trooppinen ilmasto takaa kesäsesongin aikana täydelliset olosuhteet rannalla löhöilyyn. Marraskuusta helmikuuhun kestävä sesonki ajoittuu täydellisesti Suomen pimeimpään ja kylmimpään aikaan ja tästäkin syystä Thaimaan suosio matkailukohteena jatkaa vain nousuaan. Lämpötilat tänä aikana kipuavat helposti kolmeenkymmeneen, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Thaimaaseen matkustaminen kuitenkin on suositeltavaa ympäri vuoden.

Pinta-alaltaan laajassa Thaimaassa voi monsuunisateidenkin aikaan löytää paikan, jossa aurinko hellii. Riippuen matkakohteesta kuumin ajanjakso ajoittuu yleensä maalis- ja toukokuun ajalle. Tällöin lämpömittarin lukemat ylittävät jopa neljänkymmenen asteen lämpötilan ja matkustaminen voi helteisiin tottumattomalle olla jopa epämiellyttävä kokemus.

2 kommenttia:

  1. Istuessani juuri äsken McDonaldsissa, päätin repäistä ja ostaa äkkilähdön Thaimaaseen ensi viikolle! Reissua odotellessa oli pakko tulla lukemaan matkablogeja aiheesta!

    VastaaPoista
  2. Thai-maassa maan tavalla11. lokakuuta 2014 klo 16.44

    Thaimaahan matkataan nykyään jo suhteellisen edullisesti ja suuri osa tuttavistani onkin siellä jo käynyt itseään ruskettamassa. Harvalla sivustolla kuitenkaan valistetaan suomalaisia siitä, miten Thaimaassa tulisi käyttäytyä, jottei jättäisi itsestään ja maastaan ällöttävää kuvaa. Ei se sanonta "Maassa maan tavalla" koske vain Suomeen tulevia, vaan kyllä meidänkin täytyy oppia muiden tavoille.

    VastaaPoista