Bangkok, matkakohde Thaimaassa

Bangkok, kohde Thaimaassa

Kun lomailee Bangkokissa, niin voi tehdä samalla kerralla kaupunkimatkan, kaukomatkan ja rantaloman.Lähellä oleviin kohteisiin kuten Pattayalle, Rayongiin ja Hua Hiniin matkaavat turistit tekevät usein päiväretken Bangkokiiin. Moni myös viettää päivän tai pari lomastaan Bangkokissa.

Bangkok on tuhansien tarinoiden kaupunki. Jokainen matka on omatarinansa, jokaisella ihmisellä on oma tarina. Käy itse kokemassa. Lue lisää vaikka: Thaimaahan: Bangkok.

Bangkokissa on valtavan paljon nähtävää. Vaikka se ei ole niin tunnettu museoistaan, niin niitäkin siellä on paljon. Katsomassa voisi käydä vaikka Samut Prakan muinaista kylää, Bangkokin kansallista museota tai lasten "discover" museota. Jälkimmäinen on sellainen "saa koskea ja kokeilla" museo. Vähän saman tyyppinen kuin Heureka Vantaalla, mutta paljon isompi ja laajempi. Viimeksi käydessäni se oli remontissa. Toivottavasti on jo avattu.

Lippujen hinnat nähtävyyksiin ovat suhteellisen edullisia. Useissa kohteissa on kaksihinta järjestelmä. Thaimaalainen maksaa lipusta selvästi vähemmän kuin ulkomaalainen. Turistin hinta voi olla jopa viisinkertainen paikallisen hintaan verrattuna. Tätä voisi vaikka perustella sillä, että monet nähtävyydet ja museot ovat valtion tukemia tai jopa ylläpitämiä. Paikalliset siis tukevat niitä jo verovaroin.Toisaalta asian voi myös nähdä niin, että länsimaiselta turistilta otetaan parempi hinta kun heillä on siihen varaa. Esimerkkinä yllä mainittu kansallismuseo: paikallinen maksaa 20 bathia (50c) ja turisti 30 bathia (75c). Käärmefarmilla (Snake Farm) thai maksaa 40 bth (1e) ja farang (* 200 bth (5e). Lipun hinnat ovat siis ihan kohtuullisia vaikka joutuu maksamaan turistihinnan.

Tietoja:
-Kaupungin pinta-ala 1 569 km²
-Asukasluku (kaupunkialue) 8 160 522, koko metropolialueella jopa 11 miljoonaa.

Etäisyydet:
Pattaya 150 km
Rayong 220 km
Cha-Am 180 km
Chiang Mai 780 km
Hua Hin 200 km

Bankokissa kannattaa liikkua metrolla tai uudella ilmaradalla (BTS skytrain).Julkista liikennettä hallinnoin Bangkokissa yhtiö nimeltä BTS.

(* Farang on termi, jota thaimaalaiset käyttävät länsimaalaisista ja kaikesta joka on eurooppalais-ameraikkalaista alkuperää.

1 kommentti:

  1. Kiitos museovinkeistä! Taidankin käväistä niissä ensi syksyn Bangkokinreissulla!

    VastaaPoista