Lontoo


Yksi omista suosikeistani kaupunkikohteiden joukossa. Kaikista maailman suurkaupungeista Lontoo on jotenkin poikkeava. Se ei ole mitenkään sisäänpäinkääntynyt vaan avoin ja tietoinen muusta maailmasta. Voi jotenkin vieläkin aistia sen ajan kun Lontoo oli koko maailman keskus. Kaikki meritiet veivät Lontooseen.


Palvelu on Lontoossa maailman parasta. Ei nöyristelevää vaan ehdottoman ammattitaitoista. Taksikuski keskustelee kanssasi aiheesta kuin aiheesta, vaikka et englantia kovin hyvin puhuisi, niin kuski saa sinut tuntemaan, että osaat. Jos et halua keskustella saat varmasti olla rauhassa ja joka tapauksessa kuljettaja vie sinut perille turvallisesti takuulla lyhintä ja nopeinta reittiä.

Monet mielestä Lontoosta löytyvät maailman hienoimmat nähtävyydet. Esittelen tässä muutaman niistä.

British museum
Luultavasti maailman tunnetuin ja kokoelmiltaan kattavin historiallinen museo. Kannattaa varata kokonainen päivä museon kiertämiseen. Sisäänpääsy British Museumiin on ilmainen. Museossa saattaa olla menossa jotain maksullisia näyttelyitä.

Tower

Kuuluisa Towerin linna on yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Se ei ole vain yksittäinen linna vaan muurein ympäröimä alue, jossa on useita rakennuksia. Siellä säilytetään Kuningaskunnan kruununjalokiviä. Siis jos haluat nähdä afrikan tähden osat tai kuuluisan Koh-i-noor timantin niin poikkea siellä. Kuuluisin rakennus Towerissa on White Tower.

Madame Tussauds vahakabinetti

Haluatko nähdä julkkikset melkein elävän ja valokuvata itsesi niiden kanssa. Se onnistuu ehkä maailman kuuluisimmassa vahamuseossa. Madame Toussauds museoita on lukuisia eri puolilla maailmaa. Lontoossa on se alkuperäinen.
 
Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi Lontoon merkittävimmistä historiallisista kohteista. Tämä upea gotiikan tyylinen kirkko sijaitsee Thames-joen etelärannalla ja on ollut monien kuninkaallisten kruunajaisten, häiden ja hautajaisten näyttämönä.

Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsi on Britannian kuninkaallisen perheen virallinen asuinpaikka ja yksi Lontoon ikonisimmista maamerkeistä. Tämä upea palatsi sijaitsee keskeisellä paikalla Lontoon keskustassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea kuninkaallista loistoa.

Muuta tekemistä

Lontoosta tulee ensimmäisenä mieleen Pubit. Niissä on paitsi hyvää olutta ja ruokaa, myös mukavaa seuraa. Toisena tulee mieleen konsertit ja musikaalit. Vastaavia musikaaleja voi nähdä korkeintaa New Yorkissa, mutta tuskin muualla. Kolmanneksi tulee mieleen jalkapallo. Arsenal, Chealsea, Fulham, QPR, Tottenham vai pieni ja piskuinen Millwall. Jokaisella tietenkin oma stadioni.


Linkkejä Lontoo aiheesta:

Lontoo.org  Tietosivut Lontoosta
Lontoosivut  Blogimuodossa olevat Lontoo aiheiset sivut.
Londonpass.com.  Passi jonka hankkimalla pääsee sisään 50 eri museoon ja tapahtumaan. 

2 kommenttia:

  1. Lontoo on mahtava paikka ja suosittelen myös reissua Cambridgeen, jos sattuu matkustamaan Iso-Britanniaan. Lontoosta pääsee sinne junalla parissa tunnissa ja pääsee ihastelemaan vanhoja yliopistorakennuksia :)

    VastaaPoista
  2. Lontoo todellakin on erilainen kuin muut maailman suurkaupungit, koska siellä tunnet aina kuuluvasi joukkoon ja lontoolaiset ovat avoimen ystävällisiä. Paikallisessa pubissa voit keskustella naapurijakkaralla istuvan täysin ventovieraan kanssa yhtä leppeästi kuin parhaan ystäväsi! Nähtävyyksilläkin Lontoossa hemmotellaan ihan piloille, tuohon listaan voisi lisätä vielä vaikka Tiedemuseon, Lontoon Akvaarion ja Luonnonhistorian museon. Cambridgen lisäksi sen kanssa jo vuosisatoja kilpajalalla oleva toinen yliopistokaupunki Oxford on vertaansa vailla, ja matkaa sinne on juuri saman verran! Kauemmas jaksavat voivat käväistä Stonehengessä tai Bathissa.

    VastaaPoista