Pariisi

Seinen rannoille noussut Pariisi on Ranskan pääkaupunki.Alunperin Pariisi oli vain kelttiläinen kalastajakylä. Rooman vallan aikana ja varsinkin sen jälkeen kaupunki alkoi kasvaa ja nousta Euroopan johtavaksi kulttuuria ja hallintokaupungiksi. Lähes tuhat vuotta Pariisi ehti olla läntisen maailman suurin kaupunki, josta ajasta muutaman sata vuotta myös koko maailman suurin kaupunki.

Eiffelin torni
Kävin itse Pariisissa pari vuotta sitten pääsiäisenä. Se oli hyvä aika matkustaa. Kaupungissa oli lämmintä, muttei vielä liian kuumaa. Puistot olivat kauneimmillaan. Huono juttu oli, että silloin Pariisissa oli paljon muitakin turisteja. Kaikille suosituimmille kohteille oli valtatavan pitkät jonot. Louvren jono kiermurteli pitkin pihaa, nousi välillä portaita ylös ja laskeutui samoja portaita alas. Oli vaivalloista jopa selvittää miten jono kulki ja missä on sen pää. Sama juttu oli Eiffelin tornilla.

Nähtävyyksiä

  1. Louvre: Maailman suurin ja tunnetuin taidemuseo. Siellä on esimerkiksi kuuluisa Mona Lisa maalaus. Sisäänpääsy noin 10 euroa. Varaudu pitkään jonotukseen ja turvatarkastukseen.
  2. Eiffel-torni. Tunnetuin nähtävyys maailmalla. Eiffelin torni rakennettiin väliaikaiseksi näyttelyesineeksi Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1900. Torni valmistui 10 vuotta ennen näyttelyä. Se vältti täpärästi purkamisen. 
  3. Pariisin katakombit: Tunnin mittaisella kierroksella pääset Pariisin alle näkemään hautoina käytetyt katakombit.
  4. Notre Dame: 950 vuotta vanha katedraali. Ensimmäiset 100 vuotta kuluivat rakentamisen merkeissä. Kirkon torni kohoaa 90 metrin korkeuteen.
  5. Invalidikirkko: Napoleonin hautapaikkana tunnettu Invalidikirkko on suuri rakennusryhmä Pariisissa. Siellä on useita museoita ja muistomerkkejä Ranskan käymien lukuisten sotien ajalta.
Pariisi linkkejä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti