Santo Domingo - kaupunkiloma Karibialla


Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki tarjoaa historiaa ja karibialaisia rytmejä. Bartolomeo Kolumbus perusti kaupungin vuonna 1496-1498. Lempinimeltään “Amerikan ensimmäinen kaupunki”  sijaitsee  Karibianmeren rannalla.  Miljoonakaupungissa on paljon nähtävää eikä upeat hiekkarannatkaan ole kaukana, mikäli kaupunkilomalta kaipaa historian ja kulttuurin lisäksi rentoa rantaelämää.  Lennot Helsingistä Santo Domingoon ovat yhden tai kahden välilaskun päässä omasta budjetista riippuen. Suomalainen matkailija tarvitsee passin lisäksi turistikortin, joka maksaa 10 dollaria. Kyseessä on "saapumisvero" ja kortti oikeuttaa 30 vrk vierailuun.
Turistikortin voi ostaa maahan saavuttaessa lentokentältä tai etukäteen netistä osoitteesta http://www.dgii.gov.do/tarjetaTuristica/sobreTarjetaT/Paginas/default.aspx. Netistä ostettu turistikortti tulee tulostaa paperille ja näyttää maahan saapuessa.

Zona Colonial

Santo Domingon vanha kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohteista.  Kolonialismin aikaiset viehättävät kujat ja rakennukset saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Alueella sijaitsee Uuden maailman vanhin katedraali, Catedral Santa María la Menor, johon voi tutustua pientä pääsymaksua vastaan Calle Arzobispo Merino-kadun ja Calle Isabel La Católica-kadun kulmassa. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja on valmistunut vuonna 1535. Katedraalin vieressä on Kolumbuksen puisto (Parque Colon).

Alueella on paljon kahviloita, ravintoloita ja hotelleja. Airbnb-sivuilla on useita huoneistovaihtoehtoja perinteisten hotellien lisäksi. Billini-hotellin (billinihotel.com) romanttisella kattoterassilla voi piipahtaa iltateellä tai cocktaililla vaikka hotellissa ei majoittuisikaan. Kiehtova ravintola Pat’e Palo on uuden mailman ensimmäinen taverna ja ruokkinut monenlaisia kulkijoita merirosvoista lähtien yli 500-vuotisen historiansa aikana. Ravintola sijaitsee osoitteessa Atarazana 25, http://www.patepalo.com.

Tavernan läheisyydessä on useita muitakin ruokaravintoloita. The Colonial Gate 4D-teatterissa voi lähteä aikamatkalle vuoteen 1586 Santo Domingon valloitukseen. Teatteri on auki tiistaista sunnuntaihin klo:10-23. (thecolonialgate.com) Lippu maksaa 400 RD.

Jardin Botanico Nacional - Kasvitieteellinen puutarha

Kaunis puutarha huokuu rauhaa suurkaupungin sykkeessä. Puutarhassa on upea japanilainen puutarha, joka onkin puutarhan suosituin kohde. Puutarhan alueella voi kävellä, lenkkeillä, vuokrata polkupyörän tai hypätä minijunaan, joka kiertää puutarhan alueet. Alueella on vain yksi kahvila, joten suositeltavaa on ottaa mukaan omat eväät ja viettää mukava picnic-päivä tutustuen samalla karibian alueen kasveihin.

Osaman linnoitus

Linnoitus on rakennettu 1502-1505 suojelemaan kaupunkia mereltä saapuvia vihollisia vastaan. Linnoitus toimi vankilana 1960-luvulla ja on nykyisin avoinna yleisölle. Linnoitus on myös Unescon maailmanperintölistalla ja sijaitsee Calle Las Damasin päässä vanhassa kaupungissa.

San Fransiscon luostari
Fransiskaanimunkkien vuonna 1508 perustamasta luostarista ovat jäljellä vain rauniot.  Ensimmäisen kerran luostari koki tuhoja Santo Domingon taisteluissa 1586. Luostari uudelleenrakennettiin vuosina 1673 ja 1751 maanjäristysten jälkeen. 1800-luvulla luostari toimi mielisairaalana, mutta lopulta hurrikaani San Zenon tuhosi sen lopullisesti vuonna 1930.

Sunnuntaisin raunioilla järjestetään tanssit kello 18-22, bachata- ja merengueorkesterit soittavat elävää musiikkia ja ihmiset tulevat koko perheen voimin nauttimaan elämästä ja musiikista. Luostarin rauniot sijaitsevat osoitteessa Calle Emiliano Tejera 154.

Ostokset

Karibialla hinnat vastaavat Suomen tasoa. Kyseessä kun on saari, jossa lähes kaikki tuotteet ovat tuontitavaraa. Santo Domingossa on useita suuria ja nykyaikaisia ostoskeskuksia, joista löytyvät kansainväliset merkkiliikkeet sekä pikaruokaketjujen ravintolat.  Dominikaanisen tasavallan suurin ostoskeskus on Agora Mall, joka sijaitsee Ikeaa vastapäätä Av Abraham Lincolnilla.  Suosituimmat tuliaistuotteet ovat paikallinen kahvi, rommi, sikarit ja larimar- tai meripihkakorut.

Kaupungissa on paljon muutakin nähtävää, mm. erilaisia museoita sekä eläintarha. Kaupungissa liikkuminen onnistuu takseilla, julkisilla guagua-busseilla sekä kimppatakseilla. Uber-taksi on helpoin ja turvallisin vaihtoehto. Hintatiedon näkee taksin tilatessa ja huijatuksi tuleminen on lähes mahdotonta. Muihin kaupunkeihin pääsee mm. Caribe Tours ja Metro Tours-yritysten ilmastoiduilla busseilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti